Reisverslag Seniorentocht Voorthuizen 2009

Reisverslag Seniorentocht Voorthuizen 2009

‘Grensoverschrijdende’ Seniorentocht
Honderden Voorthuizenaren naar Duitsland
VOORTHUIZEN – De jaarlijkse Seniorentocht Voorthuizen had dit keer een grensoverschrijdend karakter. Zo’n 335 ouderen brachten gisteren een bezoek aan Duitsland. ,,Het was een boeiende en gevarieerde rit met veel verscheidenheid aan landschappelijk schoon’’, zo vatte een woordvoerder van het bestuur de dagtocht na afloop samen.
De reis begon om 8.30 uur op het Bunckmanplein. Na een koffiestop in het plaatsje Ooij (in de Ooijpolder) werd de Duitse grens overgestoken. Via het lommerrijke Reichswald reed de colonne in de de richting van Goch/Kevelaer. De uiteindelijke bestemming was het natuurpark ‘Plantaria’ bij het stadje Kevelaer, dat vooral bekend is geworden door zijn status als bedevaartsoord. Het bijzondere aan Plantaria is de grote verscheidenheid aan vogels uit alle delen van de wereld. De Voorthuizense senioren genoten intens van de speelse stokstaartjes en bijzondere slingerapen. In de bloemenhal werd ondertussen een speciaal restaurant ingericht, waar de Voorthuizenaren genoten van een uitgebreid diner.
Tussen 15.30 en 16.00 uur zocht het gezelschap de auto’s weer op voor de terugreis naar de Veluwe. Vanuit Plantaria werd de grens met Nederland overgestoken en belandde de groep in Noord-Limburg. Het bestuur had een zo groen mogelijke route uitgestippeld, zodat de deelnemers zich onderweg niet hoefden te vervelen. De volgende tussenstop bevond zich in Garderen, waar in Hotel Overbosch de broodmaaltijd werd genuttigd.
Zoals gewoonlijk werd het gezelschap bij terugkeer in Voorthuizen opgewacht door het lokale muziekkorps Crescendo en de meiden van majorettevereniging Vomako, die hen begeleidden naar het Bunckmanplein, waar de senioren afscheid van elkaar namen. Een bijzonder eerbetoon was er voor bestuurslid Floor Doest, die na elf jaar zelf met pensioen mag en volgend jaar zeker als deelnemer mee gaat. Op een Rik-Felderhofachtige stoel werd Doest door het dorp naar het Bunckmanplein gereden.